Omgeving

Mooie bosrijke omgeving, heerlijk wandelen, mountainbiken en toeristische bezienswaardigheden

Op drie uur rijden vanaf Utrecht, vlakbij Han-sur-Lesse en Rochefort, ligt het dorpje Villers-sur-Lesse met 250 inwoners. Men spreekt er Frans, zodat je je echt weg van huis voelt. De omgeving is heuvelachtig, met veel bossen. Je kunt hier komen om te fietsen, te klimmen of om te wandelen. Of je komt alleen voor de rust en de schoonheid van de omgeving en het huis.

In het dorp ligt het “Château Jaune”, het gele kasteel, een jachtslot uit de 17e eeuw waarvan het hoofdgebouw in de Tweede Wereldoorlog is weggebombardeerd. Om dit kasteel heen werden pachtboerderijen gesticht, waarvan er nog slechts één zijn functie heeft behouden. Zo ontstond dit kleine dorp. In het dorp is geen winkel meer, en ook het café is een woonhuis geworden.

Vanuit de tuin hebt u uitzicht op het Château Royal van de koninklijke familie van België, het Chateau van Ciergnon. In Fenffe (5 km van Villers)) staat de kasteel-boerderij van Koning Albert en Koningin Paola. En in 2010 kocht Koningin Paola de oude pastorie van Villers-sur-Lesse. Naar verluidt deed ze dit voor haar kleinkinderen. De pastorie wordt nog steeds opgeknapt. Kortom: u verkeert in Villers in goed gezelschap.

Schuin tegenover het enige hotel dat het dorp rijk is (Hotel Beau Séjour) en tegenover nr. 12, de woning van André Lebrun, ligt het huis. Het is groot en wit, u kunt het niet missen. André Lebrun houdt voor ons een oogje in het zeil. U zult hem vast zien als hij op straat voor zijn huis zijn sigaretje staat te roken of als aan het werk is in zijn moestuin die naast de tuin van het Oude Huis ligt.

Restaurants: In het hele gebied zijn vele uitstekende hotels en restaurants.
Voor culinaire verwennerij (vanaf ca. € 60 p.p.) bevelen wij van harte Hotel Beau Séjour aan waar Laurent en Bénédicte u gastvrij onthalen.

In juni 1997 openden Michel en Virginie de auberge “Bief de la Lesse”  (tel. 0032 84 378421) in Villers op loopafstand, waar je gemoedelijk en heel smakelijk kunt eten (vanaf ca. € 35 p.p.).

Ook in Vignée, Ciergnon en Hérock zijn goede eetgelegenheden. Bij Le Relais St. Remy (zie bij tennis) en Le Vieux Lessive in Lessive (wandelafstand) kunt u voor een eenvoudiger maaltijd terecht.

Meer informatie over restaurants en over activiteiten die in de omgeving ontplooid kunnen worden, vindt u onder het kopje ‘activiteiten’.